Tuesday, July 27, 2010

Set-up Perbarisan Hari Pahlawan 2010

Hari ini aku sangat pancit...dalam ertikata berkejar-kejaran dari RTM - Dataran Merdeka - RTM - Dataran Merdeka - RTM. Pancit geng...hilang kederat 100m zaman kanak-kanak dulu.

Hari ini aku set-up untuk program Perbarisan Hari Pahlawan 2010. Sambutan kali ini berbeza dengan tahun-tahun yang lepas. Namanya pun dah lain. Dulu ia dikenali dengan Istiadat Meletak Kalungan Bunga Sempena Hari Pahlawan dan ia dibuat di Tugu Negara. Pendek kata, ini adalah format baru sambutan sempena mengenang prajurit-prajurit tanahair yang telah berkorban untuk kemerdekaan negara kita.

Tak sempat selesai masalah set-up, aku dihujani panggilan telefon pulak. Biasalah bila event besar macam nie ramai yang akan telefon minta informasi dan bertanya macam-macam soalan. Jelasnya aku antara manusia yang sibuk menjelang sambutan ini. Tiba-tiba pulak aku dihubungi bos bertanyakan program besar yang satu lagi. Macam lipas tanah aku cargas balik ke RTM dan cuba menyelesaikan apa yang berbangkit.

Kadang-kadang orang tak tahu masalah penerbitan apa. Senang cakap dan bagi pendapat peribadi tapi tak ramai nak membantu. Jadi aku sempat menyimpan motto ini dalam hati - believe in god, trust no one!

Bukan mudah jadi penerbit, dan bukan mudah jadi eksekutif (kecuali mereka yang atas nama aje..) Aku buat dua-dua. Kadang-kadang aku pun tahu semput. Apa yang buat aku bersyukur ialah aku suka kerja nie..Jadi yang lain-lain tu anggaplah macam langau...

Esok rehearsal pertama...esok aku cuba update lagi.

No comments:

Post a Comment